Sijainti » Chiang Mai

28. Kurssin antia, osa 3


Chiang Mai, Thaimaa

Ensimmäinen päivä ei siis tarjonnut mitään uutta meditaation osalta. Ennen nukkumaanmenoa kokeilin hetken maaten tehtävää meditaatiota. Se kuitenkin oli vaikeaa kun väsytti ja oli hieman nälkä. Viimeksi söin aamulla ennen kurssille tuloa. Kannattaa siis syödä hyvin, koska ekana päivänä tulet temppelille ruokailun jälkeen. Lue koko juttu »

Kommentoi Ei kommentteja

27. Kurssin antia, osa 2


Chiang Mai, Thaimaa

Ennen kun jatkan omien kokemusten jakamista, kerron enemmän Vipassanasta ja lyhyesti kuinka sitä harjoitetaan käytännössä. Suosittelen ehdottomasti aloittamaan meditaation kurssilla, jossa on oikea ympäristö sisäistää tekniikka. Se on huomattavasti helpompaa kun kaikki yhteydet ulkomaailmaan katkaistaan ja joudut todella olemaan itsesi kanssa. Moni ei siihen ensi ajattelulla pysty, mutta kun pääset siihen mukaan, hämmästyt kuinka helppoa se voi olla. Lue koko juttu »

Kommentoi Ei kommentteja

26. Kurssin antia, osa 1


Chiang Mai, Thaimaa

Yritän nyt kertoa melko tiivistetysti mitä kurssi antoi ja opetti. Minulla ei juurikaan ollut ennakkotietoja tekniikasta, jolla meditaatiota harjoitetaan. Yritin Paulalta kysyä paljon, mutta hän ei onneksi paljastanut liikaa. Tiesin, että se sisältää kävelyä ja istumista. Näin minulla ei tullut mitään ennakkokäsitystä tulevasta, ja pystyin sisäistämään asiat paikanpäällä juuri sellaisenaan kuin ne ovat. Lue koko juttu »

Kommentoi Kommentit (1)

25. Anger, sadness, worry… :)


Chiang Mai, Thaimaa

Kurssi on nyt ohi ja nyt joudun kohtaamaan ulkomaailman ärsykkeet. En vielä osaa pukea kaikkea sanoiksi, joten voi viedä aikaa ennen kuin saan jotain tekstiä aikaiseksi. Olen onnellinen, että olin täydet kymmenen päivää. Opin viimeisinä päivinä todella paljon uusia asioita elämästä ja sen hallinnasta. Lue koko juttu »

Kommentoi Kommentit (2)

24. Tietoa meditaatiokurssista


Chiang Mai, Thaimaa

Tänään se sitten alkaa, kymmenen päivän meditaatiokurssi. Ehdin vielä aamusta kirjoitella hieman kurssin sisällöstä. Temppelille pitää saapua klo 12:30 – 14:00 välillä. Tällä hetkellä kurssille on paljon osaanottajia ja siksi en päässyt kurssille heti. Jokaiselle osallistujalle annetaan oma huone, joten osallistujien määrä riippuu huoneiden määrästä. Minulle on varattuna huone 26.2 – 7.3.2011 väliselle ajalle. Lue koko juttu »

Kommentoi Ei kommentteja

23. Vaellus kohti temppeliä


Chiang Mai, Kambodza, Phnom Penh, Thaimaa

Tiistai aamuna pääsin vihdoin jatkamaan matkaa kohti Chiang Maita. Ensimmäinen pysäkki Phnom Penh. Bussi oli siellä klo 13 ja suunnittelin hakevani passin (nousettavissa 15 – 16.30) ja jatkavani heti matkaa eteenpäin. Siispä yritin bussiasemalla etsiä Bangkokiin lähteviä busseja, jotka lähtee illalla. Löysinkin yhden bussin joka lähti 18:30. Lue koko juttu »

Kommentoi Ei kommentteja

13. Siirtyminen Laosiin


Chiang Mai, Laos, Luang Prabang, Thaimaa

Nyt ollaan siis saavuttu Laosiin ja matkustettu yö bussissa aina Luang Prabangiin asti. Mietin muitakin vaihtoehtoja mennä Laosiin, mutta tämä reitti oli vielä kokematta. Siirtymiset täällä pohjoisessa on hitaampia kuin etelässä, ja reilun 500 kilometkin matkaan Laosissa meni 12 tuntia. Mutta palataan vielä Chiang Maihin. Lue koko juttu »

Kommentoi Kommentit (3)

12. Takaisin Chiang Maihin


Chiang Mai, Pai, Thaimaa

Pai tuli minun osalta nähtyä ja oi aika lähteä eteenpäin. Tai oikeastaan taaksepäin, koska tie vei takaisin Chiang Maihin. Aino ja Maiju jäivät vielä Paihin. Heidän blogia voi seurata täältä. Olen taas yrittänyt liikaa suunnitella tulevaa, ihan turhaan. Päädyn joka tapauksessa sinne mihin minun pitääkin. Laos on kuitekin seuraava maa jonne haluan mennä. Reittiä en ole vielä päättänyt. Lue koko juttu »

Kommentoi Ei kommentteja

10. Pai Pai, Chiang Mai!


Chiang Mai, Pai, Thaimaa

Viimeinen päivä Chiang Maissa meni rennosti. Ruoan jälkeen lähtettiin puistoon istumaan ja syömään festareilta jääneitä eväitä. Kello vierähti sen verran, että kotimatkalla törmäsimme Sunday Night Markettiin, joka oli levittäytynyt useiden katujen varsille. Myytävänä oli kaikenlaisia käsitöitä ja matkamuistoja. Mukaan ei tällä kertaa tarttunut mitään. Lue koko juttu »

Kommentoi Ei kommentteja

09. Reggae, okey?


Chiang Mai, Thaimaa

Lauantai oli pyhitetty Reggae-festivaaleille. Ne olivat jo alkaneet perjantaina, mutta yleisöä ei silloin paljoa kuulema ollut. Alueelle oli huhun mukaan ilmainen kyyditys, mutta sitä emme löytäneet. Siispä suuntasimme alueelle kimppataksilla jo klo 15 aikoihin. En osannut etukäteen yhtään kuvitella mitä olisi luvassa, joten yllätys oli melko positiivinen kun saavuimme alueelle. Antaa siis kuvien puhua puolestaan. Lue koko juttu »

Kommentoi Ei kommentteja

08. Pyöräretki vuorelle ja sieltä alas


Chiang Mai, Thaimaa

Kun kaikki oli saanut matkaväsymysen nukuttua, oli aika siirtyä päivän ohjelmaan, eli pyöräretkeen. Suuntana oli Doi Suthep temppeli, joka sijaitsee vuorella. Vuokrasimme pyörät meidän guesthousista 50 BHT/hlö, joka tiesi sitä ettei ihan Ainokin selkään hypätty. Pyörät kuitenkin liikkui eteenpäin ja jarrut toimivat jotenkin. Jarruja nimittäin tarvitsimme myöhemmin. Ainolla ja Maijulla oli totuttelemista paikalliseen liikenteeseen mutta pikku hiljaa sekin alkoi sujua. Minulle ja Paulalle se meni jo vanhasta muistista. Lue koko juttu »

Kommentoi Ei kommentteja

07. Bussilla Thaimaan halki


Chiang Mai, Thaimaa

Langkawi on nyt jäänyt taaksemme ja olemme siirtyneet Thaimaaseen. Viisi päivää saarella antoi paljon, vaikka en erityisesti pidä Langkawista, tai ylipäätään Malesiasta. Se ei vaan tunnu omalta paikalta, ei nyt eikä myöskään viime kerralla. Ehkä kehitys on ajanut sen pilalle jossain mielessä. Hauskaa kuitenkin oli ja se on pääasia. Nyt siis kohti uusia seikkailuja. Lue koko juttu »

Kommentoi Ei kommentteja