Sijainti » Singapore

36. Pari päivää Singaporessa


Singapore

Aamulla bussi (FirstCoach) Singaporeen lähti klo 8 aivan Bangsar aseman läheltä. Bussi oli Malesialaiseen tapaan kolme-penkkiä-rivillä, joten tilaa oli. Jokaisessa istuimessa oli omat näytöt aivan kuin lentokoneessa, mutta tietenkään järjestelmä ei ollut toimnnassa. Elokuvat jäi näkemättä.

Singaporen rajalla on hyvin tarkat säädökset, mitä ja kuinka paljon mitäkin maahan voi tuoda. Esimerkiksi maahan ei voi viedä täyttä tupakka-askia maksamatta veroja. Aski pitää olla avattu ja askissa korkeintaan 18 tupakkaa. Kannattaa siis mennä punaisen linjan kautta jos vähänkin epäillyttää omat tuomiset, sillä sakot on kovat. Ensimmäistä kertaa reppuni tutkittiin kunnolla, joten ei kannata luottaa hyvään tuuriin.

Emme löytäneet hotellia etukäteen, joten ensimmäiseksi täytyi etsiä huone. Bussi pysähtyi melko kauaksi Chinatownista, josta oli tarkoitus löytää edullinen majoitus. Hintataso on hieman erilainen kuin Malesiassa, joten huoneesta joutui maksamaan monin kertaisesti. Pienen kiertelyn jälkeen löysimme yösijat Zulu hotellista.

Seuraavaksi lähdimme kiertämään kaupunkia ja piemeän tullen ostimme liput Singapore Flyer maailmanpyörään (29,50 SD/hlö). Ylhäältä avautui upea näkymä kaupunkiin. Annan taas kuvien kertoa enemmmän. Yksi kierros kestää puoli tuntia. Sieltä palasimme takaisin hotellille.

Ilalla kävimme syömässä Chinatownissa. Mirko yritti maksaa ruoat American Express-kortilla, mutta tarjoilija onnistui jotenkin mokaamaan maksun ja löi väärän koodin kolme kertaa, jonka seurauksena kortin siru tuhoutui ja kortti oli käyttökelvoton. Käteistä ei ollut tarpeeksi, joten minun oli haettava oma Visani. Maksettaessa nainen kysyi PIN-koodiani, eikä ymmärtänyt ettei sitä huudella ympäriinsä. Sain kuitenkin itse antaa koodin ja maksu meni läpi.

Sunnuntaina kävimme Sentosa saarella (Sentosa Island). Saarella on vaikka mitä aktiviteettiä, joten aikaa kannattaa varata vähintään yksi päivä. Me kutenkin suuntasimme hiekkarannalle, koska aurinko oli pitkästä aikaa taas näkyvissä. Saarella on myös Aasian eteläisin kohta, joka sijaitsee pienellä saarella.

Meillä oli aikaa keskiyöhön asti, koska bussi lähti 00:30. Siispä emme pitäneet mitään kiirettä. Pois lähdettyä huomasimme, että meillä ei ole käteistä kuin reilu 5 dollaria. Bussi lähtee 6 kilometrin päästä, emmekä jaksa sinne asti kävellä. Emme tarvinneet rahaa enää mihinkään muuhun, en viitsinyt nostaa pientä summaa automaatista. Ainoa vaihtoehto oli hypätä paikallisbussiin ja mennä niin pitkälle kuin 5 dollarilla pääsee.

Pääsimme keskustaan asti, mutta kävelymatkaa oli vielä 45 minuuttia. Jalat oli parin päivän kävelyn jälkeen väsyneet ja kipeät. Bussissa (Five Stars Tours) oli videosysteemi toiminnassa, joten alku matka meni elokuvaa katsellessa, kunnes väsymys iski. Kuala Lumpuriin saavuimme klo 6.30 aamulla.

Singapore on hyvin moderni kaupunki, jossa on helppo liikkua. Arkkitehdit ovat täällä saaneet suunnitella muutakin kuin laatikkotaloja. Onneksi kaupunki ei ole täynnä betonia vaan vihreää löytyy joka puolelta. Shoppaajalle tämä on paratiisi, sillä joka puolella on ostoskeskuksia. Pari päivää riitti minulle hyvin, koska en ole mikään kaupunki-ihminen.

Nyt minulla on enää tarkoitus tehdä vähän ostoksia ja keskiviikko iltana onkin aika lentää Abu Dhabin ja Brysselin kautta Helsinkiin. Reissu on ollut kyllä mahtava. Pitää summata vielä reissun anti ennen paluuta. Palaillaan taas…

Kommentoi Ei kommentteja