Sijainti » Laos

19. Don Det – Phnom Penh


Don Det, Kambodza, Laos, Phnom Penh

Sunnuntaina oli aika jatkaa matkaa. Edellisenä päivänä ostin bussilipun saarelta Phnom Penhiin Kambodzaan. Lipunmyyjä kyllä antoi hiemna eri tietoa matkasta, mitä se loppujen lopuksi oli. Lähtö oli siis aamulla klo 8:00 Don Detin “pää”rannalta. Lipulla siis pääsi myös saarelta pois. Taas ahtaaseen veneeseen ja kohti toista rantaa. Informaatio ei oikein kulkenut kun mistään ei oikein saanut tietoa mihin mennä. Lipunmyyjä oli puhunut minibussista joka veisi rajalle ja sieltä isolla bussilla eteenpäin. Lue koko juttu »

Kommentoi Ei kommentteja

18. Li Phi Falls -putouksilla


Don Det, Laos

Torstai aamu käynnistyi lenkillä saaren ympäri. Matkaa tuli n. 5-7 km ja lämpötilakin oli vielä siedettävä klo 7 aikaan. Tarkoitus oli tulla saarelle vaan rentoitumaan aktiivisen alun jälkeen, makoilla hammokissa ja lukea kirjaa. Päätin kuitenkin vuokrata pyörän ja lähteä viereiselle Don Khongin saarelle. Viimeksi kävin vain pikaisesti pyörähtämässä siellä. Lue koko juttu »

Kommentoi Ei kommentteja

17. Suomalaisten suosima Don Det


Don Det, Laos, Pakse

Ostin eilen lipun V.I.P minibussiin Don Detille (70 000 kip), joka sisälsi myös venekyydin saarelle. Tosin mitään minibussia ei ollut, vaan pieni vanha linja-auto. Yksi vanhempi ranskalainen pariskunta ei ollut siihen tyytyväinen, ja lähtivät takaisin tyytymättöminä guesthousiin, josta olivat lipun ostaneet. Minulle ei ole väliä miten määränpäähän pääsen, kunhan lipulla pääsee perille asti. Lue koko juttu »

Kommentoi Ei kommentteja

16. Kohti Etelä-Laosia


Laos, Pakse, Vang Vieng, Vientiane

Lähtö venyi päivällä kun päätimme lähteä vielä kerran tubeilemaan. Ehdin jo ostaa bussilipun Vientianeen, ja jouduin siirtämään sitä päivällä. Tubeilussa ei ollut muuta päämäärää kuin mennä loppuunasti ennen auringonlaskua. Aino ja Maiju jäivät matkanvarrelle ja tulivat tuk-tukilla maaliin juuri ennen klo 18:sta. Nyt uskalsin ottaa myös oman kameran mukaan. Ilta meni pakkaillessa ja kirjotellessa kortteja. Lue koko juttu »

Kommentoi Kommentit (5)

15. Tubeilua ja Frendejä


Laos, Vang Vieng

Porukka on taas hetken aikaa kasassa, ennen kuin tiet taas erkanevat. Maiju ja Aino tulivat Luang Prabangista torstaina samaan guesthousiin. Maksetaan kahdesta huoneesta Khan Phone GH:ssa 25 000 Kip/hlö. Päivä meni kylässä pyöriessä ja illalla pikainen tutustuminen yöelämään. Täällä paikat menevät puolilta yön kiinni, mikä on mielestäni hyvä asia. Tulee mentyä aikaisin nukkumaan ja jaksaa taas seuraavana päivänä touhuta. Lue koko juttu »

Kommentoi Kommentit (1)

14. Luang Prabang ja Vang Vieng


Laos, Luang Prabang, Vang Vieng

Luang Prabangssa en ensin aikonut viettää kuin yhden yön mutta matkaväsymys vei voiton ja päätin olla vielä toisenkin yön. Paulakin saapui omilta seikkailuiltaan Luang Namthanista. Aino ja Maiju kävivät pyöräilemässä, ja minä ja Paula kaupungissa kävellen. Viime kerralla kävin vesiputouksilla ja kiertämässä kaupunkia, joten nyt ei ollut hinkua toistaa samaa. Lue koko juttu »

Kommentoi Ei kommentteja

13. Siirtyminen Laosiin


Chiang Mai, Laos, Luang Prabang, Thaimaa

Nyt ollaan siis saavuttu Laosiin ja matkustettu yö bussissa aina Luang Prabangiin asti. Mietin muitakin vaihtoehtoja mennä Laosiin, mutta tämä reitti oli vielä kokematta. Siirtymiset täällä pohjoisessa on hitaampia kuin etelässä, ja reilun 500 kilometkin matkaan Laosissa meni 12 tuntia. Mutta palataan vielä Chiang Maihin. Lue koko juttu »

Kommentoi Kommentit (3)