37. Nimenhuuto!


Kuala Lumpur, Malesia

Hei rakkaan lukijat! Tiedän tilastojen mukaan, että teitä on muutama, mutta se ei riitä minulle. Haluan nyt tietää, ketkä kaikki blogiani lukee. Riittää, että kirjoitat kommentin vähintään nimimerkillä. Sähköpostiosoitetta ei tarvitse kertoa, voit laittaa siihen osoitteeksi anonyymi(a)pallonivel.com. Jos siis olet siellä, huuda “HEP!” ja kerro oliko blogi mistään kotoisin. Jos et jätä kommenttia, niin klikkaa edes “Tykkää” linkkiä, vaikka et tykkäisikään :)

Kohta lähtee lento, ja mitäs täällä enää tekee kun tavaalta sataa vettä. Aurinko on jo lähtenyt kohti Suomea. Nähdään pian!

Jonkinlainen yhteenveto reissusta tulee vielä joskus.

Kommentoi Kommentit (11)

36. Pari päivää Singaporessa


Singapore

Aamulla bussi (FirstCoach) Singaporeen lähti klo 8 aivan Bangsar aseman läheltä. Bussi oli Malesialaiseen tapaan kolme-penkkiä-rivillä, joten tilaa oli. Jokaisessa istuimessa oli omat näytöt aivan kuin lentokoneessa, mutta tietenkään järjestelmä ei ollut toimnnassa. Elokuvat jäi näkemättä.

Singaporen rajalla on hyvin tarkat säädökset, mitä ja kuinka paljon mitäkin maahan voi tuoda. Esimerkiksi maahan ei voi viedä täyttä tupakka-askia maksamatta veroja. Aski pitää olla avattu ja askissa korkeintaan 18 tupakkaa. Kannattaa siis mennä punaisen linjan kautta jos vähänkin epäillyttää omat tuomiset, sillä sakot on kovat. Ensimmäistä kertaa reppuni tutkittiin kunnolla, joten ei kannata luottaa hyvään tuuriin.

Emme löytäneet hotellia etukäteen, joten ensimmäiseksi täytyi etsiä huone. Bussi pysähtyi melko kauaksi Chinatownista, josta oli tarkoitus löytää edullinen majoitus. Hintataso on hieman erilainen kuin Malesiassa, joten huoneesta joutui maksamaan monin kertaisesti. Pienen kiertelyn jälkeen löysimme yösijat Zulu hotellista.

Seuraavaksi lähdimme kiertämään kaupunkia ja piemeän tullen ostimme liput Singapore Flyer maailmanpyörään (29,50 SD/hlö). Ylhäältä avautui upea näkymä kaupunkiin. Annan taas kuvien kertoa enemmmän. Yksi kierros kestää puoli tuntia. Sieltä palasimme takaisin hotellille.

Ilalla kävimme syömässä Chinatownissa. Mirko yritti maksaa ruoat American Express-kortilla, mutta tarjoilija onnistui jotenkin mokaamaan maksun ja löi väärän koodin kolme kertaa, jonka seurauksena kortin siru tuhoutui ja kortti oli käyttökelvoton. Käteistä ei ollut tarpeeksi, joten minun oli haettava oma Visani. Maksettaessa nainen kysyi PIN-koodiani, eikä ymmärtänyt ettei sitä huudella ympäriinsä. Sain kuitenkin itse antaa koodin ja maksu meni läpi.

Sunnuntaina kävimme Sentosa saarella (Sentosa Island). Saarella on vaikka mitä aktiviteettiä, joten aikaa kannattaa varata vähintään yksi päivä. Me kutenkin suuntasimme hiekkarannalle, koska aurinko oli pitkästä aikaa taas näkyvissä. Saarella on myös Aasian eteläisin kohta, joka sijaitsee pienellä saarella.

Meillä oli aikaa keskiyöhön asti, koska bussi lähti 00:30. Siispä emme pitäneet mitään kiirettä. Pois lähdettyä huomasimme, että meillä ei ole käteistä kuin reilu 5 dollaria. Bussi lähtee 6 kilometrin päästä, emmekä jaksa sinne asti kävellä. Emme tarvinneet rahaa enää mihinkään muuhun, en viitsinyt nostaa pientä summaa automaatista. Ainoa vaihtoehto oli hypätä paikallisbussiin ja mennä niin pitkälle kuin 5 dollarilla pääsee.

Pääsimme keskustaan asti, mutta kävelymatkaa oli vielä 45 minuuttia. Jalat oli parin päivän kävelyn jälkeen väsyneet ja kipeät. Bussissa (Five Stars Tours) oli videosysteemi toiminnassa, joten alku matka meni elokuvaa katsellessa, kunnes väsymys iski. Kuala Lumpuriin saavuimme klo 6.30 aamulla.

Singapore on hyvin moderni kaupunki, jossa on helppo liikkua. Arkkitehdit ovat täällä saaneet suunnitella muutakin kuin laatikkotaloja. Onneksi kaupunki ei ole täynnä betonia vaan vihreää löytyy joka puolelta. Shoppaajalle tämä on paratiisi, sillä joka puolella on ostoskeskuksia. Pari päivää riitti minulle hyvin, koska en ole mikään kaupunki-ihminen.

Nyt minulla on enää tarkoitus tehdä vähän ostoksia ja keskiviikko iltana onkin aika lentää Abu Dhabin ja Brysselin kautta Helsinkiin. Reissu on ollut kyllä mahtava. Pitää summata vielä reissun anti ennen paluuta. Palaillaan taas…

Kommentoi Ei kommentteja

35. Batu Caves


Kuala Lumpur, Malesia

Jälleen Kuala Lumpurissa ties monennen kerran. Tällä kertaa majoitun Bukit Bintang kaupunginosassa enkä Chinatownissa. Chinatown olen nähnyt niin monta kertaa ettei se enää tarjoa mitään. Bussilla tulin LCC terminaalilta Chinatownin liepeille ja kävelin siitä Bukit Bintangiin. Tällä kertaa maltoin kierrellä majoituspaikkoja ja löysinkin hyvän ja paikan nimelta KL Heaven Guesthouse. Hintaa vain 40 RM ja huoneessa on jopa ilmastointi. Lue koko juttu »

Kommentoi Ei kommentteja

Ilmoitus


Indonesia

Hävitin toisen puhelimeni ja samalla Suomen sim-korttini. Puhelin jäi ilmeisesti ravintolaan tai taksiin. Minut tavoittaa nyt vain sähköpostitse ja facebookin kautta. Numero on taas käytössä ehkä viikolla 15 :) Riippuu kuinka nopeasti saan uuden sim-kortin.

Nyt Kuala Lumpuriin 25 kg painavan rinkan kanssa, huh!

Muokattu klo 10:36
Ikävän tullen minut tavoittaa numerosta +60 17 284 2573 (keskiviikkoon asti)

Kommentoi Ei kommentteja

34. Lake Toba


Indonesia, Lake Toba

Bukit Lawangista otin siis turisti bussin suoraan Lake Toballe (150 000 rupiaa). Bussiin ei ollut tunkua, sillä meitä oli peräti kuusi matkutajaa, josta kaksi jäi puoli välissä Berastagiin. Hintaan kuului kaksi 10 min pysähdystä turistikohteissa, joiden nimet selvitän myöhemmin. Eka pysähdys oli hieno näköalapaikka Lake (Danau) Toba järvelle. Toinen taisi olla jokin kuninkaan vanha asuinpaikka. Lue koko juttu »

Kommentoi Ei kommentteja

33. Bukit Lawang


Bukit Lawang, Indonesia

Nyt on siis aika päivittää viime viikon tapahtumat. Viikko meni melko nopeasti pienessä Bukit Lawangin kylässä. Viikkoon on kuulunut vierailu Thomaksen vanhempien luona, kalan grillausta, lepakkoluola, koskenlaskua ja päivän viidakkoretki. Majoituin koko viikon Bukit Lawang Indah Guesthousissa, jossa olin myös viime vuonna. Kuvat kertokoon taas enemmän, koska niitä olen ottanut paljon. Lue koko juttu »

Kommentoi Kommentit (1)

32. Sateinen sademetsä


Bukit Lawang, Indonesia, Kuala Lumpur, Malesia

Onneksi sain taudin taltutettua sen verran, että se ei enää matkan tekoa haitannut. Hotellilta lähdin jo hyvissä ajoin kohti LCC Terminaalia, josta AirAsian lennot lähtevät. Halvin tapa päästä kentälle on mennä KL Central asemalle ja sen toisesta päädystä löytyy bussi 8 ringitillä LCCT lentokentälle. LCCT ja KLIA kentät ovat vierekkäin, mutta kannataa varoa sekoittamasta niitä keskenään. Lue koko juttu »

Kommentoi Kommentit (2)

31. Sairastelua Kuala Lumpurissa


Kuala Lumpur, Malesia

Aloitataan vielä Bangkokista, josta lähdin keskiviikkona kohti Kuala Lumpuria. Khao San Roadilta pääsi sittenkin helposti ja halvalla uudelle eteläiselle bussiasemalle. Bussi nro. 516 (16 BHT) menee suorinta reittiä asemalle. Lippu Hat Yaihin löytyi reilulla 600 bathilla. Bussi lähti kello 18 ja saapui Hat Yaihin klo 6 jälkeen aamulla. Lue koko juttu »

Kommentoi Ei kommentteja

30. Bangkokissa lepäillen


Bangkok, Thaimaa

Bangkokista ei ole paljon kerrottavaa. En ole tehnyt täällä juuri mitään, koska pari päivää tunsin oloni kipeäksi. Joka paikkaan koski ja olo oli heikko. Päätä särki eilen koko päivän. Vaihdoin eka yön jälkeen toiseen paikkaan yöksi, että sain pehmeän sängyn. Kaikki paikat oli täynnä, joten otin ensimmäisen jonka löysin hintaan 430 BTH. Lue koko juttu »

Kommentoi Kommentit (2)

29. Excursio Pattayalle


Bangkok, Pattaya, Thaimaa

Meditaatiokurssin jälkeen en siis pääsyt jakamaan kokemuksiani kenenkään kurssilaisen kanssa. Paula oli tullut Laosista takaisin Thaimaaseen ja oli Chonburissa lähellä Pattayaa. Siispä päätimme tehdä Excursion Pattayan ytimeen. Viimeksi kyllä vannoin etten enää tule Pattayalle, mutta sen minkä itseltään kieltää, tapahtuu kuitenkin. Lue koko juttu »

Kommentoi Ei kommentteja

28. Kurssin antia, osa 3


Chiang Mai, Thaimaa

Ensimmäinen päivä ei siis tarjonnut mitään uutta meditaation osalta. Ennen nukkumaanmenoa kokeilin hetken maaten tehtävää meditaatiota. Se kuitenkin oli vaikeaa kun väsytti ja oli hieman nälkä. Viimeksi söin aamulla ennen kurssille tuloa. Kannattaa siis syödä hyvin, koska ekana päivänä tulet temppelille ruokailun jälkeen. Lue koko juttu »

Kommentoi Ei kommentteja

27. Kurssin antia, osa 2


Chiang Mai, Thaimaa

Ennen kun jatkan omien kokemusten jakamista, kerron enemmän Vipassanasta ja lyhyesti kuinka sitä harjoitetaan käytännössä. Suosittelen ehdottomasti aloittamaan meditaation kurssilla, jossa on oikea ympäristö sisäistää tekniikka. Se on huomattavasti helpompaa kun kaikki yhteydet ulkomaailmaan katkaistaan ja joudut todella olemaan itsesi kanssa. Moni ei siihen ensi ajattelulla pysty, mutta kun pääset siihen mukaan, hämmästyt kuinka helppoa se voi olla. Lue koko juttu »

Kommentoi Ei kommentteja

26. Kurssin antia, osa 1


Chiang Mai, Thaimaa

Yritän nyt kertoa melko tiivistetysti mitä kurssi antoi ja opetti. Minulla ei juurikaan ollut ennakkotietoja tekniikasta, jolla meditaatiota harjoitetaan. Yritin Paulalta kysyä paljon, mutta hän ei onneksi paljastanut liikaa. Tiesin, että se sisältää kävelyä ja istumista. Näin minulla ei tullut mitään ennakkokäsitystä tulevasta, ja pystyin sisäistämään asiat paikanpäällä juuri sellaisenaan kuin ne ovat. Lue koko juttu »

Kommentoi Kommentit (1)

25. Anger, sadness, worry… :)


Chiang Mai, Thaimaa

Kurssi on nyt ohi ja nyt joudun kohtaamaan ulkomaailman ärsykkeet. En vielä osaa pukea kaikkea sanoiksi, joten voi viedä aikaa ennen kuin saan jotain tekstiä aikaiseksi. Olen onnellinen, että olin täydet kymmenen päivää. Opin viimeisinä päivinä todella paljon uusia asioita elämästä ja sen hallinnasta. Lue koko juttu »

Kommentoi Kommentit (2)

24. Tietoa meditaatiokurssista


Chiang Mai, Thaimaa

Tänään se sitten alkaa, kymmenen päivän meditaatiokurssi. Ehdin vielä aamusta kirjoitella hieman kurssin sisällöstä. Temppelille pitää saapua klo 12:30 – 14:00 välillä. Tällä hetkellä kurssille on paljon osaanottajia ja siksi en päässyt kurssille heti. Jokaiselle osallistujalle annetaan oma huone, joten osallistujien määrä riippuu huoneiden määrästä. Minulle on varattuna huone 26.2 – 7.3.2011 väliselle ajalle. Lue koko juttu »

Kommentoi Ei kommentteja

23. Vaellus kohti temppeliä


Chiang Mai, Kambodza, Phnom Penh, Thaimaa

Tiistai aamuna pääsin vihdoin jatkamaan matkaa kohti Chiang Maita. Ensimmäinen pysäkki Phnom Penh. Bussi oli siellä klo 13 ja suunnittelin hakevani passin (nousettavissa 15 – 16.30) ja jatkavani heti matkaa eteenpäin. Siispä yritin bussiasemalla etsiä Bangkokiin lähteviä busseja, jotka lähtee illalla. Löysinkin yhden bussin joka lähti 18:30. Lue koko juttu »

Kommentoi Ei kommentteja

22. Pahoinvointia pizzasta


Kambodza, Sihanoukville

Lauantai päivä meni rennosti, koska edellisen päivän juhlinta vei voimia. Illan hämärtyessä päätimme vielä lähteä syömään porukalla. Lähes joka ilta olemme syöneet rannalla BBQ-aterian. Normaalista poiketen päätimme synttäreiden kunniaksi mennä pizzalle. Löysimme italialaisen pizzerian läheltä Golden Lion -liikenneympyrää. Lue koko juttu »

Kommentoi Kommentit (1)

21. Aurinkoa ja hyvää seuraa


Kambodza, Sihanoukville

Aika täällä Sihanoukvillessä on ollut mahtavaa. Eka päivästä lähtien olemme viettäneet paljon aikaa porukassa, joka syntyi ensimmäisenä päivänä. Saksalaisen Jessican tapasin bussissa bussissa ja ruotsalaiset Viktorin sekä Johannan guesthousissa. Lisäksi mukana on ollut saksalaiset Matias ja Daniel. Kaikki on aivan mahtavia ihmisiä ja meillä on ollut aivan mahtavaa yhdessä. Lue koko juttu »

Kommentoi Kommentit (1)

20. Mielenkiintoinen bussimatka


Kambodza, Phnom Penh, Sihanoukville

Sain hoidettua viisumihakemuksen nopeasti, koska konsulaatissa ei ollut kuin muutama asiakas. Kello oli vasta 10 kun pääsin takaisin guesthousiin, joten päätin luopua huoneesta ja lähteä bussiasemalle. Guesthouse tarjosi lipun 5:llä dollarilla kyytineen asemalle, joten päätin tarttua tarjoukseen. Lue koko juttu »

Kommentoi Kommentit (1)

19. Don Det – Phnom Penh


Don Det, Kambodza, Laos, Phnom Penh

Sunnuntaina oli aika jatkaa matkaa. Edellisenä päivänä ostin bussilipun saarelta Phnom Penhiin Kambodzaan. Lipunmyyjä kyllä antoi hiemna eri tietoa matkasta, mitä se loppujen lopuksi oli. Lähtö oli siis aamulla klo 8:00 Don Detin “pää”rannalta. Lipulla siis pääsi myös saarelta pois. Taas ahtaaseen veneeseen ja kohti toista rantaa. Informaatio ei oikein kulkenut kun mistään ei oikein saanut tietoa mihin mennä. Lipunmyyjä oli puhunut minibussista joka veisi rajalle ja sieltä isolla bussilla eteenpäin. Lue koko juttu »

Kommentoi Ei kommentteja