35. Batu Caves


Kuala Lumpur, Malesia

Jälleen Kuala Lumpurissa ties monennen kerran. Tällä kertaa majoitun Bukit Bintang kaupunginosassa enkä Chinatownissa. Chinatown olen nähnyt niin monta kertaa ettei se enää tarjoa mitään. Bussilla tulin LCC terminaalilta Chinatownin liepeille ja kävelin siitä Bukit Bintangiin. Tällä kertaa maltoin kierrellä majoituspaikkoja ja löysinkin hyvän ja paikan nimelta KL Heaven Guesthouse. Hintaa vain 40 RM ja huoneessa on jopa ilmastointi.

En ole oikeastaan koskaan nähnyt aluetta illalla. Vaikka alue on kauppakeskusten ympäröimä viihdyn täällä paljon paremmin kuin ahtaalla Petaling kadulla Chinatownissa. Hintataso majoituksen suhteen on ehkä jopa hieman edullisempi. Eilen tapasin Slavomirin ja Mirkon, joihin tutustuin jo Langkawilla. Heidän ystävällä (kilpaillut Amazing Race -ohjelmassa) on auto ja eilen pyörimme ympäri kaupunkia.

Tänään kävimme Batu Cavesilla, eli luolalla jossa on temppeli. Vinkkinä sinne aikoville: Batu Cavesille pääsee nykyään suoraan KTM junalla parilla ringitillä esim. KL Sentral asemalta. Joissain turistikartoissa on vieä vanha raidekartasto, eikä Batu Caves pysäkkiä löydy niistä. Luola oli hieno ja nousu toi hien pintaan. Suosittelen.

Huomenna suuntaan pariksi päiväksi Singaporeen Slavomirin ja Mirkon kanssa. Kuala Lumpur on jo nähty, ja loput päivät täällä kävisivät varmasti tylsiksi. Tarkoitus on olla siellä vain yksi yö ja palata takaisin sunnuntai iltana tai maanantai aamuna. Bussilippu maksoi 50 RM FirstCoach yhtiöltä Singaporeen. Paluukyytiä ei vielä olla päätetty.

Juttua Singaporesta ensi viikolla.

Tagit: ,

Kommentoi

Pakollinen

Pakollinen (piilotettu, ei näy muille)

Paljonko on 6 + 10 ?