33. Bukit Lawang


Bukit Lawang, Indonesia

Nyt on siis aika päivittää viime viikon tapahtumat. Viikko meni melko nopeasti pienessä Bukit Lawangin kylässä. Viikkoon on kuulunut vierailu Thomaksen vanhempien luona, kalan grillausta, lepakkoluola, koskenlaskua ja päivän viidakkoretki. Majoituin koko viikon Bukit Lawang Indah Guesthousissa, jossa olin myös viime vuonna. Kuvat kertokoon taas enemmän, koska niitä olen ottanut paljon.

Bat Cave – Lepakkoluola

Viimeksi en käynyt Bat Cave -lepakkoluolassa, joten nyt oli hyvä tilaisuus käydä tutustumassa siihen. Ennakko odotukset olivat melko heikot, sillä ajattelin luolan olevan pieni ja lepakoita tuskin näkyisi. Matkaa luollalle oli muutama kilometri isolta sillalta. Opasteita oli alkuun paljon mutta loppumatkasta ne vähenivät. Metsään on muodostunut monia eri polkuja kun moottoripyörät ovat kiertäneet mutaisat kohdat. Luolalle löysi kuitenkin helposti.

Pääsymaksu taisi olla 5000 tai 7000 rupiaa. Samalla mies kertoi luolan olevan kolmiosainen ja ekasta luolasta pääsee eteenpäin pienestä onkalosta. Alku matka luolalle oli hieman vaikea ja suoraan sanottuna melko vaarallinen. Reittiä ei juuri ole tehty helpommaksi, joten luoalle joutuu taiteilemaan liukkaiden ja terävien kivien läpi. Flip flopit ei todellakaan olleet paras vaihtoehto tähän hommaan.

Ensimmäisessä luolassa ei mitään erikoista ollut, vaikka se olikin iso ja ehkä 200m syvä. En ole vieraillut kuin muutamassa luolassa eikaisemmin. Luolan perällä menikin sitten sormi suuhun. Edessä oli pari onkaloa, mutta ne tuntuivat niin ahtailta etten viitsinyt mennä syvemmälle. Olin jo melkein lähdössä pois kun perässäni tuli eräs lipunmyynnissä oleva mies. Hänen opastuksella taiteilin itseni läpi onkalosta.

Se kannatti, sillä en ollut vielä nähnyt mitään. Toinen ja kolmas luola olivat valtavia. Harmi kun kameralla en saanut kuvattua luolan tunnelmaa ja kokoa. Ensimmäisessä luolassa en nähnyt lepakoita, mutta täällä niitä oli sadoittain. Onneksi “oppaallani” oli kunnon taskulamppu, sillä omallani en olisi kunnolla lepakoita nähnyt katossa. Kameralla sain muutaman kuvan niistä.

Pois päin mennessä olikin vaikeuksia muistaa mistä onkalosta sitä oli tullut. Ensimmäinen yritys onnistui ja löysin takaisin ensimmäiseen luolaan, jonne pitää melkein ryömiä. Luola on ehdottomasti vierailun arvoinen. Muista ottaa mukaan kunnon kengät ja taskulamppu. Luolasto on melkein kilometrin pituinen, ja se vain paranee mitä pidemmälle menee. Luolaan voi ottaa myös oppaan.

Kala-altailla

Lepakkoluolan jälkeen kävin vierailemassa Thomaksen vanhempien kalankasvatus altailla. Aluksi hieman kalastusta ja sitten hyvää kalaa riisin kera.

Rafting – Koskenlaskua

Torstaina kävimme laskemassa alas jokea kumirenkailla, jotka oli sidottu yhteen. Mukana oli myös hollantilainen Ray, jota saan kiittää kuvista, koska hänellä oli vedenpitävä kamera mukana. Rafting eli koskenlasku on todella hauskaa. Nyt joen pinta on korkeammalla ja meno on sen mukaista. Yhdessä vaiheessa lähes putosin kyydistä :) Tämä on ehdottomasti kokemus, joka pitää kokea täällä. Yleensä viidakkoretken lopuksi lasketaan jokea alas, mutta se kestää vain hetken. Tämä kesti reilun tunnin, jonka jälkeen söimme ja tulimme takaisin autolla.

Jungle Trek – Viidakkoretki

Alunperin minun oli tarkoitus liittyä kahdenpäivän viidakkoretkelle hollantilaisten porukkaan Thomaksen johdolla, mutta heidän saapuminen viivästyi ja retki lyheni päivän mittaiseksi. Se oli ihan hyvä, sillä en välttämättä olisi halunnut viettää yötä viidakossa kun viikko sitten olin vielä kuumeessa. Lähdimme jo 7 aikaan liikenteeseen. Viimeksi tein myös päivän kestävän retken, ja onneksi reitti oli nyt eri.

Matkalla näemme orankeja ja muita apinoita. Sain muutaman todella hyvän kuvan. Lopuksi siis päädyimme joen varteen, jossa söimme ja jatkoimme loppumatkan jokea alas kumirenkailla. Kiitos toiselle oppaalle joka ikuisti kuvan kun laskemme jokea alas. Suuri kiitos taas Thomakselle loistavasta retkestä. Hän tuntee viidakon ja osaa kertoa paljon mielenkiintoisia juttuja viidakon elämästä. Tarjolla on yli sata muutakin opasta, mutta et löydä yhtä kokenutta opasta heidän joukosta. Ota ehdottomasti yhteys Thomakseen (+62 81376 330753 tai Facebookissa) jos eksyt Bukit Lawangiin!

Sunnuntai aamuna lähdin bussilla kohti Lake Tobaa. Otin helppouden vuoksi turistibussin. Nyt olen Lake Toballa muutaman päivän ja palaan Medaniin keskiviikkona. Torstaina on sitten lento Kuala Lumpuriin.

Tagit: , ,

Kommentit 1 kpl

  1. Jesse Hietala, 28.03.2011 klo 09:13

    Edelleen mukavaa tekstiä ja kuvia on todella mielenkiintoista katsella ja fiilistellä Suomesta käsin.
    Reissukuume nousee vaan aina uusiin lukemiin, kun näitä lukee >:)


Kommentoi

Pakollinen

Pakollinen (piilotettu, ei näy muille)

Paljonko on 4 + 7 ?