18. Li Phi Falls -putouksilla


Don Det, Laos

Torstai aamu käynnistyi lenkillä saaren ympäri. Matkaa tuli n. 5-7 km ja lämpötilakin oli vielä siedettävä klo 7 aikaan. Tarkoitus oli tulla saarelle vaan rentoitumaan aktiivisen alun jälkeen, makoilla hammokissa ja lukea kirjaa. Päätin kuitenkin vuokrata pyörän ja lähteä viereiselle Don Khongin saarelle. Viimeksi kävin vain pikaisesti pyörähtämässä siellä.

Pyörän vuokra vaihtelee 8 000 – 10 000 kippiin päivä. En kyllä saanut vuokraajalta selvyyttä oliko vuokra-aika vain päiväksi vai vuorokaudeksi. Don Detin ja Don Khongin välillä on vanha rautatiesilta, ja sen ylitys maksaa 20 000 kippiä. Kukaan ei tosin mitään maksua pyytäny kun ylitin sillan. No, mutta maksu perittiin myöhemmin :)

Ilman karttaa löytää itsensä ties mistä, mutta tällä kertaa törmäsin uudelleen ranskalaiseen kaveriini, joka tuli moottoripyörällä tyttöystävänsä kanssa vastaan. Sovimme näkevän hetken päästä läheisellä rannalla (Long Beach vai Lonely Beach?), josta lähti retkiä delfiineitä katsomaan. Siellä syötyämme suuntasimme Li Phi Falls -vesiputoukselle. Viimeksi teimme veneretken putouksien toiselle puolelle, ja nyt näin putoukset myös toiselta puolelta. Putouksille ei päässyt ilman sillanylitys-lippua, joten jouduin kuitenkin maksamaan sen 20 000 kippiä.
Putouksilta jatkon takaisin bunglowille.

Perjaintai ja lauantai meni lupposasti hammokin syövereissä. Nyt olen Kambodzassa, Phnom Penhissä. Huomenna lisää tarinaa ja kuvia.

Tagit: ,

Kommentoi

Pakollinen

Pakollinen (piilotettu, ei näy muille)

Paljonko on 4 + 10 ?