17. Suomalaisten suosima Don Det


Don Det, Laos, Pakse

Ostin eilen lipun V.I.P minibussiin Don Detille (70 000 kip), joka sisälsi myös venekyydin saarelle. Tosin mitään minibussia ei ollut, vaan pieni vanha linja-auto. Yksi vanhempi ranskalainen pariskunta ei ollut siihen tyytyväinen, ja lähtivät takaisin tyytymättöminä guesthousiin, josta olivat lipun ostaneet. Minulle ei ole väliä miten määränpäähän pääsen, kunhan lipulla pääsee perille asti.

Bussi meni suoraan satamaan (ensin pysähdys Don Khongin satamassa), josta hyppäsimme pieneen täyteen ahdettuun veneeseen. Matka saarelle ei kestänyt kuin 5 minuuttia. Saari on vielä lähes entisensä, vaikka sähköt on (valitettavasti) saarelle vedetty viime käynnin jälkeen. Suuntasin suoraan sunset-puolelle, joka on hieman sunrise-puolta kalliimpi. Bungalowien hinnat oli poikkeuksetta 40 000 kippiä, mutta sain vähän vanhemman bungalowin 30 000 kipillä.

Ensimmäisenä tietysti oma hammokki paikoilleen ja hengähdys. Nälkä kuitenkin ajoi pian syömään. Kävellessä huomasi kuinka kuuma täällä on. Ilma seisoo kun tuulta ei juuri ole. Hiki virtaa ja vettä kuluu. Illan mittaan sai huomata kuinka paljon suomalaisia saarella on. Kävin illalla syömässä ja sillä matkalla törmäsin yli 10:neen suomalaiseen. Mikä lie meidät tänne vetää :)

Ja vielä mikä yllättävintä, satuin tänään törmäämään 3 vuotta sitten Kambodzassa tutustumaani ranskalaiseen kaveriin. Ja tämä tapahtui vielä pimeällä polulla, mutta silti hän jostain tunnisti minut. Aikamoinen sattuma. En ehtinyt jutella enempää, koska hän oli kavereineen etsimässä yöpaikkaa. Törmäämme kyllä vielä uudestaan tällä saarella.

Huomenna aamulenkki ja pyörän vuokraus.

Ps. Jutut tulee paivan myohassa. Huomenna on siis jo tanaan :)

Tagit:

Kommentoi

Pakollinen

Pakollinen (piilotettu, ei näy muille)

Paljonko on 1 + 5 ?