16. Kohti Etelä-Laosia


Laos, Pakse, Vang Vieng, Vientiane

Lähtö venyi päivällä kun päätimme lähteä vielä kerran tubeilemaan. Ehdin jo ostaa bussilipun Vientianeen, ja jouduin siirtämään sitä päivällä. Tubeilussa ei ollut muuta päämäärää kuin mennä loppuunasti ennen auringonlaskua. Aino ja Maiju jäivät matkanvarrelle ja tulivat tuk-tukilla maaliin juuri ennen klo 18:sta. Nyt uskalsin ottaa myös oman kameran mukaan. Ilta meni pakkaillessa ja kirjotellessa kortteja.

Aino ja Maijukin ostivat liput Vientianeen ja tulivat siis samalla kyydillä (60 000 KIP) Vientianeen. Vientianesta he jatkavat kohti Vietnamia, kunhan saavat viisumin hankittua. Mielestäni Vietnamiin pitäisi saada 14 pv:n leiman rajalta, ja viisumista joutuu maksaa 55 USD pikatoimituksella turisti-infon kautta. Korjatkaa jos on parempaa tietoa. Paula jäi Vang Viengiin ja jatkaa sieltä luultavasti Phonsavaniin.

Olen nyt Paksessa, jonne saavuin yöbussilla (170 000 KIP, Sleeper bus) Vientianesta. Huomenna jatkan kohti Don Dettiä (4000 island). Meinasin jatkaa suoraan aamusta eteenpäin mutta en jaksanut. Siispä yö guesthousissa. Olin ensin saada tosi tunkkaisen ja homeisen huoneen, mutta onneksi sain sen vaihdettua. Nyt on sentään ikkuna ulos ja tuuletus toimii.

Kaikki jatkaa nyt eri reittejä. Jatkan Don Detin jälkeen Kambodzan puolelle Phon Penhiin ja sieltä Sihanoukvilleen meren rannalle. Phon Penhnistä haen Thaimaan viisumin. Meditaatiokurssilla menee 10 päivää, joten ylimääräistä aikaa ei olisi 14 pv:n leimalla. Full Moon -partyt saattavat jäädä väliin, tai sitten käyn siellä maaliskuussa.

Tagit:

Kommentit 5 kpl

 1. Jesse Hietala, 08.02.2011 klo 10:49

  Antoisaa lukea näitä juttuja, kun itse tulossa tallaamaan samankaltaista reittiä syksyllä :) Don Detistä tekstiä odotellessa…


 2. Jesse Hietala, 08.02.2011 klo 10:51

  Niin ja unohtui kysyä, että uskaltaako kuvauskaluston jättämään GH huoneeseen, silloin ku ei sitä tarvitse vai tungetko ne johonkin safetyboxiin? :)


 3. Pallonivel, 08.02.2011 klo 11:37

  Mukaan ei kannata ottaa mitään, mistä ei ole valmis luopumaan. Miniläppäri ja kamera on jo parhaat vuodet nähnyt. Safetyboxia olen käyttänyt kerran viime reissulla. Mitään ei ole varastettu aikaisemmin (kop, kop). Itseasiassa olen tällä hetkellä huoneessa, jonka ovi ei pysy lukossa :) Passi ja luottokortti kulkee siksi mukana. Mutta jokainen tavallansa.


 4. Jesse Hietala, 08.02.2011 klo 11:43

  Eikö matkassa kulje munalukko / vaijeri / ketju yhdistelmää, jolla mahdollisesti pystyisi lukitsemaan itse oven? ;) Toki vakuutus korvaa, osittain ainekin jos jotain katoaa, mutta kuvia ei edes vakuutus palauta takaisin :D


 5. Pallonivel, 08.02.2011 klo 12:07

  Viimeksi oli mukana Abloy-lukko, mutta nyt se unohtu matkasta. Joidenkin GH:n ovet voi lukita myös omalla munalukolla.


Kommentoi

Pakollinen

Pakollinen (piilotettu, ei näy muille)

Paljonko on 2 + 9 ?