11. Pyörällä Pain ympäri


Pai, Thaimaa

Pari viikkoa matkaa takana ja lenkkarit vielä rinkassa. Siispä aamulenkille. Ennen lähtöä kyllä kovasti uhoaa itselleen käyvänsä lenkillä ainakin pari kertaa viikossa, mutta vasta nyt sain itseni liikkeelle aamulla. Aamulla klo 8 aikaan on vielä viileätä, joten se on parasta aikaa lähteä lenkille. Tosin ohut pitkähihainen oli liikaa. Enkä muuten ollut ainoa aamulenkkeilijä.

Urheilut ei jäänyt vielä aamulenkkiin, vaan päivä jatkui minun osalta pyörän selässä. Tytöt oli kylmissään yöllä ja olivat vaihtaneet aamulla toiseen guesthoussiin. Suuntasin suoraan Mo Paeng vesiputoukselle, jonne kartan mukaan oli lyhyt matka keskustasta. Jo heti alku matkasta tuntui ettei pyörä oikein liiku siihen tahtiin kuin luulisi. Syynä oli tietysti (huono kunto) loiva nousu, jota jatkui aina vesiputoukselle asti. Hiki virtas ja vettä kului.

Vesiputous ei ollut kummoinen kuten arvata saattoi. Siellä kyllä saattoi pulahtaa uimaan ja nauttia auringosta. Eksyin vielä pienelle jyrkälle polulle joka vei putouksen yläpuolelle. Olisin jättänyt menemättä jos olisin tiennyt nousun olevan niin hankala. No näimpä ainakin jotain minkä useimmat jättää näkemättä. Pois tullessa vasta huomasi kuinka korkealle olin tullut kun matkalla ei tarvinnut polkea ollenkaan.

Illalla käyvin Ainon ja Maijun kanssa syömässä ja kuuntelemassa taas Langawilaista King Kong Sound Systemsiä. Jaksoin pari biisiä ja vetäydyin nukukkumaan. Päivä oli sen verran täynnä aktiviteettiä, joten uni kyllä maistui. Ja täällä viileässä pohjoisessa vielä paremmin.

Tänään kävin jatkamassa pyörän vuokraa vuorokaudella ja suuntasin kuumalle lähteelle. Viimeksi se jäi välistä, joten päätin käydä katsomassa sen. Matkalla tuli vastaan muutama norsufarmi. Norsulla ratsastus tuli koettua viime reissulla, joten nappasin muutaman kuvan ja jatkoin matkaa.

Kuumalle lähteelle oli tietysti pääsymaksu ja meiltä turisteilta pyydetään tuplahinta eli 200 bahtia. Lähteen lämpötila ylhäällä on 80 C, jossa pystyi keittämään kananmunia, kuten paikalliset tekivätkin. Alempana oli mahdollisuus uida kuumassa vedessä, joka ei enää ollut polttavan kuumaa. Ensi kerralla sitten toiset shortsit mukaan.

Poistullessa matkalle osui toisen maailmansodan aikainen silta, jonka kupeessa tuli myös syötyä ennen viimeistä 9 km etappia. Se olikin sitten nousua ja laskua. Nyt pitäsi ainakin olla hieman rusketusta kun molempina pyöräreissulla on ajellut ilman paitaa. Ihme kyllä en ole, vaikka aurinko on porottanut kirkkaalta taivaalta.

Voisi yhden päivän vaan chillata ja sitten jotain kautta Laosin rajalle.

Tagit: ,

Kommentoi

Pakollinen

Pakollinen (piilotettu, ei näy muille)

Paljonko on 2 + 10 ?