10. Pai Pai, Chiang Mai!


Chiang Mai, Pai, Thaimaa

Viimeinen päivä Chiang Maissa meni rennosti. Ruoan jälkeen lähtettiin puistoon istumaan ja syömään festareilta jääneitä eväitä. Kello vierähti sen verran, että kotimatkalla törmäsimme Sunday Night Markettiin, joka oli levittäytynyt useiden katujen varsille. Myytävänä oli kaikenlaisia käsitöitä ja matkamuistoja. Mukaan ei tällä kertaa tarttunut mitään.

Maanantai aamuna oli sitten aika lähteä kohti Paita. Yritin itse lähteä jo aamulla minibussilla ennen muita, mutta minibussi (180 BHT hotellin pihasta) olisi lähtenyt sen verran myöhään, että lähdin Ainon ja Maijun kanssa samaa matkaa paikallisbussilla (72 BHT) bussiasemalta. Suomessa moinen bussi olisi jo museossa :) Bussi oli jo lähtövaiheessa täynnä, mutta matkan varrelta poimittiin mukaan lisää matkustajia.

Viime kerralla menin minivanillä ja matka meni silloin nopeammin. Myös tie tuntui silloin mutkaisemmalta kun vauhti oli kovempi. Nyt bussi mateli mäet ylös ykkösvaihteella ja matka ei ollut yhtä vuoristorataa. Matka kesti 4 tuntia. Paissa suuntasimme joen toisella puolella oleviin mökkeihin. Päädyin samaan paikkaan jossa olin viimeksi, joka oli vaihtoehdoista edullisin (Family Hut 150 BHT). Tytöt meni viereiseen majapaikkaan.

Pai on viime näkemästä muuttunut melkoisesti. Pienestä kylästä on tullut pelkkä turistikohde, joka näkyy iltaisin kun myyjät valtaavat kadun varret. Pai T-paitoja on satoja erilaisia. Joen varsi on muuttunut myös paljon. Family Hut on laajentunut ja ravintola on kadonnut uusien mökkien tieltä. Laitan myöhemmin kuvan ennen-ja-nyt, jossa voi vertailla muutosta.

Illalla tuli hetken aikaa kierreltyä pientä keskusta, jonka jälkeen itse olin jo valmis nukkumaan. Reggae-festareilla soittanu Langkawilainen bändi soittaa täällä kahdesti, josta tytöt oli ainakin innoissaan. Itse olen jo saanut yliannostuksen reggaeita, että keikat taitaa jäädä väliin.

Yöt on täällä todella kylmiä. Vaikka käytössä on paksu peitto, tuntee silti kylmän. Mukaan “unohtuneille” pitkille kalsareille löytyikin käyttöä.

Tagit:

Kommentoi

Pakollinen

Pakollinen (piilotettu, ei näy muille)

Paljonko on 1 + 8 ?